Waarom 'intieme hygiëne' producten bullshit zijn!

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 23:31

Hier een voorbeeld van een product uit het zogenaamde 'schaamteschap'. Je kent ze wel, die schappen in de drogisterij waar je alle 'intieme hygiëne' producten kunt vinden. Ook dit is een voorbeeld van een product dat je nooit moet kopen want: Een vulva ruikt gewoon naar vulva! 

 

Dus laat je niet gek maken door te denken dat je dus speciale douchegel, vaginale deodorant of andere intieme hygiëne producten nodig hebt om 'fris' te ruiken van onderen. 

Je vagina is zelfreinigend en de pH waarde van je vagina blijft het beste in balans als het niet met andere onzin producten in aanraking komt. Dus ook niet die zogenaamd 'zacht' zijn of 'anti-bacterieel'. Het gebruik van deze 'intieme hygiëne' producten kan juist je pH waarde in de war schoppen, en dit kan dan weer infecties of schimmel veroorzaken. 

Waarom willen bedrijven ons dan toch deze producten verkopen? 

Simpel, om geld te kunnen verdienen. Door ons eerst onzeker te laten voelen over de geur van ons daar beneden creëren ze weer fijn een oplossing voor een probleem dat niet eens bestond. 

Waarom willen mensen deze producten dan toch kopen? 

Als je denkt dat je vagina en vulva naar bloemetjes moeten ruiken dan wil je natuurlijk niet achterblijven. 
Maar maak je geen zorgen, geen enkele vulva en vagina ruikt naar bloemetjes. Mocht je je toch zorgen maken over de geur van je vagina, niet nodig, het ruikt natuurlijk. * * 
En mocht iemand er ooit over klagen, dan verdient die het niet om er ook maar in de buurt te komen! 

Maar hoe reinig je dan je vulva? 

Eigenlijk gebruik je alleen water! In de afbeelding zie je welke verschillende onderdelen van je vulva en vagina je allemaal voorzichtig kunt reinigen, en daar heb je geen speciale producten voor nodig. 

** Je kent je eigen lichaam het beste, en je zult je eigen geur ook herkennen. Je geur kan gedurende de maand een beetje veranderen, hormonen en menstruatie hebben daar invloed op. Maar wanneer je geur ineens sterk afwijkt en bijv. een visachtige geur heeft, dan kun je beter naar de dokter gaan, dan zou je misschien een infectie of ziekte kunnen hebben. Maar dan helpt het gebruiken van een 'intiem hygiëne' product je overigens nog steeds niet. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.