Menstruatiemeisjes, de podcast

Menstruatiemeisjes, de podcast

Menstruatiemeisjes, de podcast. 

Toen ik de Menstruatiemeisjes voorbij zag komen op Instagram wist ik al, deze podcast wil ik zeker gaan checken.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een heel lespakket gemaakt om de taboe omtrent menstruatie te bestrijden. Ik werd dan ook heel blij toen ik ontdekte dat de podcast van deze dames geheel in het teken staat van het bespreekbaar maken van alles wat met menstruatie te maken heeft.

En daarmee ben je zeker niet in één aflevering uitgepraat. Periodshaming, menstruatie-armoede, PMS, de menstruatiecup, period tracking, maar ook menstruatieklachten zoals endometriose en PMDD (waarvan ik voordat ik naar deze podcast luisterde eigenlijk nog nooit had gehoord),alles passeert bij deze dames de revue. 

En dat je van deze onderwerpen toch een feestje kan maken om naar te luisteren merk je al aan de vaste rubrieken die voorbij komen.

Zo behandelen ze ingezonden 'menstruatiemomenten' waarbij de luisteraar een bijzondere ervaring kan delen. Beginnen ze iedere podcast met een 'echt of nep' waarbij ze feitjes aandragen die soms te gek lijken om waar te kunnen zijn. En reiken ze iedere podcast 'de gouden cup' uit, aan iemand die menstruatie uit de taboesfeer haalt. 

Hun podcast is erg leuk, maar ze hebben ook een digitaal magazine waar vaak erg veel leuke info in staat, en de 'shownotes' op zich lees ik ook altijd met veel plezier. 

Dus bij deze mijn complimenten voor Honorata en Lieke, hun open gesprekken over menstruatie normaliseren het, en dat is nog steeds heel erg nodig! 

En als je de podcast nog niet hebt geluisterd, probeer het eens, krijg je geen spijt van! 

 
 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.