Vulva lippen

Binnenste en buitenste lippen/ Kleine en grote lippen. 

Net zoals bij ‘schaamhaar’ is het woord voor schaamlippen eigenlijk verkeerd gekozen. Je hoeft je niet te schamen voor je schaamlippen. Dit is een normaal onderdeel van je lichaam. Sommige wetenschappers en/of  dokters maken het nog erger, die zeggen grote schaamlippen, en kleine schaamlippen. En dat terwijl de zogenaamde ‘kleine schaamlippen’ bij de meeste vrouwen groter zijn dan de ‘grote schaamlippen’.  Dit is heel normaal. Maar het gevolg van die benaming is dat veel vrouwen denken, shit, er klopt iets niet bij mij, mijn ‘kleine schaamlippen’ zijn groter.

Veel vrouwen hebben hierdoor ook gekozen voor labia correctie, dit is een operatie aan de schaamlippen. Onzekerheid over schaamlippen komt veel voor. Dit heeft er alles mee te maken dat je natuurlijk weinig vulva’s om je heen ziet. En de vulva’s die je ziet, zoals in bijvoorbeeld porno of boeken, zien er vaak niet natuurlijk uit.

Daarom is het goed om verschillende vulva’s te zien. Er zijn vulva’s in allerlei soorten, maten en kleuren. En de naam schaamlippen gooien we ook in de prullenbak, we noemen het voortaan ‘Vulvalippen’. Dus zo heb je binnenste en buitenste vulvalippen. Dit zegt ook niets over welke nou groter zijn, de binnenste of de buitenste, want ook dit kan bij iedere vrouw weer anders zijn, en dat is allemaal normaal en ok!  Leve de vulva diversiteit!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.