zoenen

Kiss, kiss, kiss…
Yes, je bent op date met de persoon die je leuk vindt, en nu zou je graag willen zoenen, maar hoe pak je dat (tactisch) aan?

Voor het eerst met iemand zoenen is natuurlijk spannend, maar deze tips kunnen misschien wat spanning wegnemen.

Zorg dat je je op je gemak voelt.
Persoonlijke verzorging maakt dat je jezelf goed voelt en zelfverzekerd. Heb je net een broodje shoarma gegeten dan voel je je wellicht minder fris dan wanneer je je tanden hebt gepoetst of net een kauwgompje hebt genomen. 

Als je jezelf fris voelt dan ben je waarschijnlijk ook wat meer op je gemak en er klaar voor. Dus met een fris gebit en een lekker geurtje op ben je er zelf klaar voor.

Take it easy!
Fijn om te zien dat je enthousiast bent, maar misschien is het beter om eerst even voorzichtig af te tasten of iemand er net zoveel zin in heeft als jij.  Schuif voorzicht dichterbij, raak bijv. eerst de hand van jouw date aan en kijk hoe daarop wordt gereageerd. Je kunt iemand ook eerst een knuffel geven in plaats van iemand meteen te zoenen.

Soorten zoenen

De vlinderzoen
Zoete en zachte kus zonder lippen. Beweeg jouw gezicht dicht bij het gezicht van je partner, zo dichtbij dat jullie ogen elkaar bijna raken. Fladder dan met je oogleden. En je hebt de vlinderkus.

De zuigzoen
De hickey is eigenlijk niet een echte kus. Het laat een rode vlek achter en niet iedereen kan dat evenveel waarderen. Dus check even voordat je zo’n monsterlijke medaille in iemands nek achterlaat of de persoon in kwestie het wel als trofee beschouwt.

De ademkus
Niet te verwarren met mond op mond beademing 😉. Adem diep in, en sluit jouw lippen met die van jouw partner. Je partner ademt in, en jij ademt uit in zijn/haar mond.

De luchtkus
Vooral schattig. Waar je ook bent, op afstand elkaar een kusje sturen is ontzettend cute en romantisch.

De bijtende kus
Knabbel zachtjes aan de onderlip van je partner. Geef kusjes en bijt speels (maar niet te hard natuurlijk).

De tongzoen
Ook wel de ‘French kiss’ genoemd. Hierbij gebruik je je tong. Het is een erotische kus waarbij de kussende elkaar met geopende mond kussen, zodat de tongen elkaar raken.

Binnen deze categorie heb je ook nog verschillende technieken.

Zoenen vs. tongzoenen?
Het is natuurlijk heel persoonlijk wat iemand prettig vindt, maar als je direct verrast wordt door een centrifuge in je mond zonder dat je dat zag aankomen, dan kan het even schakelen zijn. Hetzelfde geldt voor een kus met liters spuug. Tenzij de ander specifiek heeft aangegeven dat die dat prettig vindt, zou ik dat ook beter niet doen.

Vertel vooral wat je fijn vindt, of misschien minder fijn. Niemand heeft ooit een cursus zoenen gevolgd en oefening baart kunst. Maar achteraf klagen dat iets niet fijn was terwijl je er op dat moment niets van hebt gezegd tegen de zoenpartner in kwestie is natuurlijk niet zo chic.

 

Spoileralert!!!
Het gaat in het echte leven niet altijd zoals in de film. Misschien beeld je je in dat jouw eerste kus met jouw crush een romantische aangelegenheid wordt.   Ondergaande zon, vogels die fluiten op de achtergrond, je lover kijkt je diep in je ogen aan en als vanzelf vinden jullie lippen elkaar en tadaaaa   de romantische filmkus is daar!

In het echte leven gaan er ook wel eens dingen mis. Tanden die tegen elkaar stoten. Je nek doet pijn van het lang in dezelfde -ongemakkelijke- houding staan. Het zoenen verloopt niet soepel omdat jullie door de spanning onhandiger zijn dan normaal. Dat hoort er allemaal bij. Dus laat dat beeld van die romantische filmkus even los en probeer te genieten van het moment!

Beugel of mondpiercing bij tongzoenen

Maak je geen zorgen over een beugel, bril, baard of piercing.
Een beugel zit niet in de weg bij het tongzoenen. Verhalen van aan de beugel opengehaalde tongen of wondjes aan het gehemelte kloppen niet. Meestal voel je een beugel niet eens zitten bij het kussen. Zelfs als jullie beiden een beugel dragen, hoef je niet bang te zijn dat je aan elkaar vast komt te zitten.

Feiten en cijfers bij zoenen:

Wist je dat de helft van de jongeren voor het eerst tongzoenden op de gemiddelde leeftijd van 15,8 jaar? (Volgens onderzoek ‘Seks onder je 25e van Rutgers)

Mocht jij 15,8 jaar oud zijn en nog niet hebben gezoend, dat is geen probleem, ieder op zijn eigen tempo.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.