Coming Out

Wat betekent 'Coming Out'?

Coming Out wordt ook wel ‘uit de kast komen’ genoemd.

Het betekent dat je aan de mensen om je heen vertelt dat je bijvoorbeeld homo, lesbisch, bi of trans bent. Alleen jij bepaalt of en wanneer en aan wie je dit wil vertellen. Wist je dat er ook een Coming Out day is? 

Coming Out Day

Coming Out Day (Coming-Outdag) is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op 11 oktober in Nederland en heeft tot doel aandacht te besteden aan de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, en andere seksuele en genderminderheden (LHBT+ gemeenschap). Het is een dag waarop mensen worden aangemoedigd om openlijk uit te komen voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie, en solidariteit te tonen met de LHBT+ gemeenschap.

Het is in Nederland ontstaan in 2009, geïnspireerd door een vergelijkbaar evenement in de Verenigde Staten, waar het al sinds 1988 wordt gevierd op 11 oktober. In Nederland wordt het georganiseerd door COC Nederland, de oudste LHBT+ belangenorganisatie van Nederland. COC Nederland zet zich in voor de belangen van de LHBT+ gemeenschap en streeft naar gelijke rechten en acceptatie voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie.

Het is eigenlijk wel een beetje vreemd dat we van iedereen die niet hetero is, verwachten dat ze 'uit de kast komen'.  Want dat verwachten we ook niet van mensen die hetero zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.