Penis-weetjes

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 22:30

Penis diversiteit 

Geen penis is hetzelfde, iedere penis is uniek. Toch vragen veel jongens en mannen zich af of hun penis wel 'normaal' is. En deze onzekerheid is vrijwel altijd overbodig.

De belangrijkste taak van een penis is om bij een zaadlozing twee à drie miljoen spermatozoïden zo dicht mogelijk bij de baarmoeder te laten uitkomen.

Oh ja, en hij wordt gebruikt om mee te plassen. Maar als de urine-afvoer de enige taak van de penis was geweest, dan hadden mannen wellicht net als vrouwen een kortere urinebuis gehad.

Wist je dat het woord 'lul' komt van de afkorting 'Lange Urine Leider', dus drie maal raden waar de afkorting 'kut' voor staat? 

(het woord kut komt van de afkorting 'korte urine trechter') 


Hoe groot is de gemiddelde penis? 

De gemiddelde grote van een penis van een volwassen Nederlandse man als hij stijf is, is vergelijkbaar met de afmeting van een snack-komkommer. Oftewel tussen de 10 tot 16 centimeter. 


Penissen van porno acteurs zijn groter dan gemiddeld. Daar worden de acteurs op uitgekozen, omdat je dan goed kunt zien wat er gebeurt in het filmpje. De meeste mannen hebben dus kleinere penissen, maar dat betekent niet dat de seks dan minder lekker is.


Wat is een erectie? 

Als iemand met een penis seksueel opgewonden raakt dan vullen de zwellichamen van de penis zich met bloed, hierdoor wordt de penis hard en gaat hij overeind staan. Dit wordt een erectie genoemd, of ook wel 'een stijve'. 


Een rechte penis is zeldzaam. 

De erectie van de man kan werkelijk alle kanten op gaan. Een rechte penis is zeldzaam. En een kromme penis heeft ook niets met masturbatie te maken.

Er wordt wel eens gezegd dat de penis wijst naar de kant van de hand die wordt gebruikt bij masturbatie: naar links bij linkshandigen of naar rechts bij rechtshandigen. Maar dit is een fabeltje, de kromming heeft een genetische oorzaak. 


Boemerang 

De penis heeft de vorm van een boemerang. Je ziet echter niet de hele penis, hij is vergelijkbaar met een boom en zijn wortels onder de grond. De wortel van een penis is opgetrokken in het bekken en bevestigd aan het schaambeen. 


Besnijdenis 

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is ongeveer 30 procent van alle mannen boven de 15 jaar wereldwijd besneden. De cijfers verschillen sterk per nationaliteit en religie. Joodse en Islamitische mannen bijvoorbeeld zijn bijna allemaal besneden. Soms is er een medische reden om te besnijden en soms wordt er om hygiënische redenen voor gekozen. 


Wat is ejaculeren? 

Ejaculeren is hetzelfde als spuiten of een zaadlozing krijgen. Wanneer een jongen klaarkomt, komt er sperma uit zijn penis. Dit gebeurt meestal in een paar korte stoten en duurt een paar seconden. Het sperma komt dan uit de plasbuis. 


Wat is voorvocht? 

Voorvocht, is het vocht dat uit de penis komt voor het orgasme. Hierin kunnen al spermacellen zitten waardoor het meisje al zwanger kan worden. 

Voor het zingen de kerk uit? 

Coïtus interruptus is een ander woord voor deze 'techniek'.  Bij 'voor het zingen de kerk uit' wordt de penis voor de zaadlozing teruggetrokken uit de vagina. Maar dit is een erg onbetrouwbare manier om te voorkomen dat je zwanger wordt, want voordat de zaadlozing komt, kan er al voorvocht uit de penis zijn gekomen, en hier kunnen ook al spermacellen in zitten. 

 


Penisbreuk 

Een penis heeft geen bot, dus in de letterlijke zin van het woord kan hij niet breken. Toch bestaat er zoiets als penisbreuk. Dit gebeurt wanneer de stijve penis een keiharde klap of duw krijgt. Het stevige bindweefsel rondom de zwellichamen in de penis barst dan.

Het moment van breken is duidelijk waarneembaar door het geluid. Het klinkt alsof er een tak of wortel breekt (Au!!)  :( 

Dit gebeurt echt maar zelden. Te wilde seks kan de oorzaak zijn van een penisbreuk, bijvoorbeeld wanneer de penis uit de vagina of anus glijdt en met grote kracht de opening mist wanneer hij weer naar binnen wil. Je kunt je het beste dan aankleden en met spoed naar de dokter gaan.
De penis zal bont en blauw worden en erg veel pijn doen, maar hij hoeft gelukkig niet in het gips! ;) 


Wat zijn testikels? 

Testikels is een andere naam voor de ballen. Hierin wordt het hormoon testosteron aangemaakt. Ook worden in de ballen iedere dag tientallen miljoenen zaadcellen geproduceerd. 


Een parelketting op de penis. 

Een 'parelketting' ook wel 'corona divina' genoemd, bestaat uit kleine witte of huidkleurige bobbeltjes die boven op de rand van de eikel liggen.

Het is een volkomen normaal verschijnsel wat bij sommige mannen zichtbaar kan worden vanaf de puberteit. Vaak wordt het verward met een soa of genitale wratten, maar de 'parelketting' is een normaal en goedaardig verschijnsel.  Het is géén geslachtsziekte of medische afwijking en is dus ook niet besmettelijk. Er is dus ook geen behandeling nodig en je hoeft je geen zorgen te maken.

Twijfel je of je een parelketting hebt of toch iets anders? Bezoek dan de huisarts, die kan met een enkele blik al de diagnose stellen. 


De grootste penis. 

De blauwe Vinvis (grootste zoogdier en tevens grootste levende wezen op aarde van alle tijden) weegt ongeveer 100 ton (=zo'n 100 kleine auto's ).

En -het zal je niet verbazen- heeft ook de grootste penis van 2,4 tot 3 meter. Deze kan wel 400 kilo wegen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Mayo
6 maanden geleden

Prima info, goed taalgebruik. Ik mis n aantal punten: het zelf ontdekken en uitstellen van zaadlozing wel of de breedte van de lul.
Opgewonden raken wordt te makkelijk in opgevolgd door penetratie. Opgewonden raken en er gewoon plezier & ontspanning aan beleven, in verbinding zijn met je partner omdat je elkaars nabijheid en aanraking fijn vind en daar alle tijd voor wil nemen. Komt iets dergelijks in deel 2?