Hieronder zie je een (zeker géén complete) weergave van de vagina en overige organen die daar in de buurt liggen.
In de toelichting lees je over de functie ervan.
* Dysclaimer: de afbeeldingen zijn ter illustratie. Ik ben geen wetenschappelijk illustrator. De tekeningen zijn dus geen exacte wetenschappelijke weergave maar geven een beeld van hoe de lichaamsdelen er ongeveer uitzien.
Toelichting bij afbeelding: 1
De anus (nr. 2 op het plaatje) is een krachtige kringspier die de endeldarm (nr. 1 op het plaatje) afsluit. Het schaambeen (nr. 3 op het plaatje) is een stuk bot dat aan de onderkant en voorkant van het bekken zit.
Urine gaat van de urineleider (nr. 4 op het plaatje) naar de blaas (nr. 5 op het plaatje) , en dan via de urinebuis (nr. 6 op het plaatje) naar buiten.
* Afbeelding 1:

* afbeelding 2:

Toelichting bij afbeelding 2:
In je eierstokken (nr. 7 op het plaatje) onstaan eicellen. Deze zijn al bij je geboorte aanwezig. In je eierstokken kunnen deze eicellen zich verder ontwikkelen.
Zodra er een rijpe eicel vrijkomt springt die via je eileider (nr. 8 op het plaatje) naar de baarmoeder (nr. 9 op het plaatje) .
Als die bevrucht wordt raak je zwanger, zo niet wordt je ongesteld.
Toelichting bij afbeelding 3:
De baarmoederhals (nr. 10 op het plaatje) is het onderste gedeelte van de baarmoeder (nr. 12 op het plaatje) . Het vormt de verbinding tussen de baarmoeder en de vagina. Tijdens de zwangerschap is de baarmoederhals stevig gesloten zodat het kind niet uit de baarmoeder kan vallen.
De vagina (nr. 13 op het plaatje) is het baar kanaal, de weg waar de baby bij de geboorte doorheen moet. De vagina is dus ook niet zo gevoelig, gelukkig maar, want anders was onze soort allang uitgestorven, of nam niemand ooit een tweede kind.
Daarom is voor vrouwen penetratie ook minder bevredigend dan stimulans van de clitoris.
* afbeelding 3:

Reactie plaatsen
Reacties