Hoe diep is je vagina?

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 13:46

Hoe diep is je vagina? 

First of all, we hebben het hier over de vagina, dus niet de vulva. En in dit geval over het vaginakanaal.

Het gemiddelde vaginakanaal is niet zo lang, zo'n 7 tot 10 centimeters. Maar omdat ieder lichaam verschillend is, kan de diepte van je vagina kanaal natuurlijk ook variëren.

Je kunt de diepte van je vaginakanaal eigenlijk een beetje vergelijken met de lengte van je wijsvinger. De vagina is een zeer flexibele en rekbare ruimte die zich naar de omstandigheden aanpast.

Het eerste 1/3 gedeelte van de vagina is behoorlijk nauw. De vagina-opening is omgeven door bekkenbodemspieren die erg stevig zijn, en door deze spieren samen te trekken, of juist te ontspannen kun je de vagina vernauwen of wijder maken. Naar het midden toe wordt de vagina ruimer. 

Als je opgewonden raakt verandert de vagina van formaat en positie. Je baarmoeder beweegt meer naar boven en de vagina strekt zich uit als een 'tentzeil'.

De seksuologen Masters & Johnson noemden dit in de jaren '60 dan ook wel het 'tent effect'.

De vagina kan worden uitgetrokken tot zo goed als elk formaat penis (of seks speeltje). Ook de breedte van de vagina is rekbaar.
Helemaal opengetrokken kan de vagina wel zo'n 15 centimeter breed zijn (dit gebeurt bij een bevalling bijv.)

Als je een seks speeltje of penis tegen de baarmoederwand voelt stoten, kan dat betekenen dat je nog niet opgewonden genoeg bent, of dat je te diep gepenetreerd wordt.  

Kan de vagina permanent uitrekken? 

Nee, je vagina is elastisch. Dus met hoeveel mensen je ook naar bed bent geweest, of hoeveel/hoe vaak je ook met seks speeltjes speelt, het is onmogelijk om je vagina permanent uit te rekken, tenzij er ernstige schade is opgetreden. 

Waarom stroomt er geen water naar binnen als je in bad zit? 

De vagina bestaat uit een soort waaier-achtige slijmvlies lagen die naast en over elkaar liggen. In rust liggen de voor- en achterwand van de vagina zelfs tegen elkaar aangedrukt. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat er geen water naar binnen stroomt als je in bad zit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.