Clitfact 5

De anatomische weergave van de clitoris mist in de biologieboeken. 

Charles Mayo Goss, de eindredacteur van één van de belangrijkste boeken in de geneeskunde "Gray's Anatomy" liet in 1947 de clitoris gewoon weg.

De vagina stond nog wel afgebeeld, maar de clitoris was gewoon... verdwenen!

En dat terwijl de complete clitoris er wel in was opgenomen in 1901. 

Jessica Pin zet zich in voor volledige en juiste anatomische weergave van de clitoris in medische studieboeken. Want zelfs in de methode van de gynaecologen in opleiding staat deze niet goed weergegeven.

Een dwarsdoorsnede van de clitoris mist in de studieboeken. Als gevolg hiervan leren zelfs artsen niet waar zenuwen en aders lopen. En zijn er fouten gemaakt tijdens operaties waarbij vrouwen na afloop geen gevoel meer hadden in hun clitoris. 

Het is eigenlijk al heel bizar dat er in de biologieboeken op school geen juiste weergave van de clitoris staat. (Wel vaak van de vagina, en van de penis, zelfs vaak met dwarsdoorsnede en al. Maar niet van de clitoris) Maar dat er zelfs artsen rondlopen die "blind" opereren omdat hen niet wordt geleerd hoe de dwarsdoorsnede van de clitoris eruit ziet is natuurlijk wel heel ernstig. Veel artsen weten niet dat een episiotomie - een incisie in het perineum en de lagere vaginale wand, die soms tijdens de bevalling wordt gemaakt - het clitorisweefsel kan beschadigen. 

(* de dame op de foto in blauw is Jessica Pin, ze heeft een dummie van de dwarsdoorsnede van de clitoris in haar hand. Vielma.art maakte de dwarsdoorsnede van de clitoris op de andere afbeelding.) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.