Clitfact 9

De geschiedenis van de luchtdrukvibrator

De eerste luchtdruk vibrator, de Womenizer, is uitgevonden door Michael Lenke en zijn vrouw Brigitte uit het Duitse kloosteroord Metten.

Lenke heeft heel veel dingen uitgevonden, zo heeft hij wereldwijd zo’n 80 patenten lopen op verschillende producten, van medicijnen tot cosmetica, tot zelfs een succesvol apparaat dat veel in Japan wordt gebruikt om te waarschuwen voor aardbevingen.

Al eerder had Lenke bij toeval een seksspeeltje uitgebracht. Hij bedacht de ‘magicfinger’ een elektronisch vibrerend apparaatje voor aan je vinger om crèmes beter in je huid te laten intrekken. Dit apparaat was in eerste instantie een flop. 

Totdat er op gewezen werd dat MagicFinger ook goed te gebruiken was voor massages.  Vrouwen kregen ineens door waar je je dan precies ‘goed’ kon laten masseren en de verkoop steeg plots met 500 procent. Lenke gaf de MagicFinger een nieuwe verpakking en naam. Onder de naam ‘Tantrabeam’ werd het een succesvol erotisch product dat vele vrouwen in Europa gelukkig heeft gemaakt.

Maar dit was niet zo revolutionair als de Womenizer. Deze wordt in tegenstelling tot de meeste vibrators namelijk niet ingebracht, maar opgelegd, zonder direct contact met de clitoris. De Womenizer zorgt dus niet voor vibratie of penetratie, maar de clitoris wordt door pulserende luchtdrukgolven naar binnen gezogen zonder dat de clitoris wordt aangeraakt. Hierdoor kan de clitoris niet worden overgestimuleerd en lukt het veel vrouwen zelfs meerdere orgasmes te krijgen. 

Lenke's eerste prototype, de aangepaste aquariumpomp 

Veel onderzoeken hadden aangetoond dat de helft van alle vrouwen zelden of nooit een orgasme krijgen. Toen Lenke deze statistieken onder ogen kreeg was hij zo verbaasd, en hij besloot hier iets aan te veranderen. Hij ging alle technische mogelijkheden onderzoeken en dacht al snel, wellicht dat iets met luchtdruk kan werken.

Zijn eerste prototype was in feite een aangepaste aquarium pomp met een plastic slangetje eraan. Zijn vrouw Brigitte heeft hem geholpen met het testen van de prototypes. Na zo’n twee jaar van proberen, aanpassen en testen had Michael de juiste versie ontworpen.

De Womenizer heeft patent op deze techniek met kleine pulsaties en luchtdruk. Je ziet dat er inmiddels ook andere fabrikanten op zoek zijn gegaan naar een vergelijkbare techniek, maar de Womenizers steken nog altijd met kop en schouders boven de andere vibrators uit.

Michael Lenke en zijn vrouw Brigitte 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.