Waterglijbaan zonder water

Doet de eerste keer seks (als in penis in vagina) pijn?

Deze vraag is natuurlijk lastig te beantwoorden, want dat kan voor iedereen verschillend zijn. Seks kan heel fijn zijn als je je op je gemak voelt bij de ander, en als je je kunt ontspannen. Maar de kans is groot dat je best zenuwachtig bent zo’n eerste keer, en dat je je daarom wat minder goed kan ontspannen. Dit is volkomen normaal.

Wees eerlijk, zeg tegen je partner dat je het spannend vindt. De kans is groot dat je niet de enige bent die dit spannend vindt. Je hoeft je daar ook helemaal niet voor te schamen.

Een waterglijbaan zonder water.

Ben je wel eens van een waterglijbaan afgegleden die ‘droog’was? Dat glijdt niet fijn. Maar als de glijbaan vochtig is gaat het glijden als vanzelf. Zo is het ook met seks. Ook al lijkt het in films of porno heel gewoon om meteen de penis naar binnen te sliden. In het echte leven gaat dat niet zo soepel. Denk even aan die waterglijbaan zonder water. Als een meisje/vrouw opgewonden is en op haar gemak, dan maakt de vagina meer vocht aan. Doordat de vaginawand vochtig is glijdt er ook gemakkelijker een penis, of vingers (of misschien wel een seksspeeltje) in je vagina.

Is de vagina niet nat genoeg, dan gaat de penetratie stroef en dit kan pijnlijk zijn, dus begin er pas mee als je allebei opgewonden genoeg bent. Dit kun je voelen door eerst met een vinger te voelen of de vagina al vochtig is. En vraag ook altijd of iemand toe is aan de volgende stap. Of het voor de ander ook fijn voelt en of die dat wel wil. Dit heet consent (=wederzijdse toestemming).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.