Seks is meer dan 'penis in vagina'

Waarom is het nou belangrijk dat je blik op het begrip ‘seks’ verruimt?

Seks als in ‘penis in vagina’ is natuurlijk belangrijk voor de voortplanting. Want op die manier kun je kinderen maken. Maar in de meeste gevallen zul je geen seks hebben omdat je kinderen wil maken. In de meeste gevallen hebben mensen seks omdat ze dat lekker vinden.

Alleen voor mensen met een vagina, is het hele ‘penis in vagina’ -gebeuren alleen niet het aller lekkerste dat er is.

Hoe komt dat nou?
De vagina is helemaal niet zo gevoelig. Dat is eigenlijk ook wel logisch, want de vagina is ook het geboortekanaal. Hier komt het kind door naar buiten bij de bevalling.
Als de vagina dus heel gevoelig zou zijn, wilde niemand ooit een kind. En waren we waarschijnlijk al uitgestorven.

Dus gelukkig is de vagina niet heel gevoelig.


Maar wat is dan het lekkerste plekje voor de vrouw?

Daar is ‘ie’ weer: dat is de clitoris.

Voor de peniseigenaren is de eikel, het topje van de penis het meest gevoelige deel van hun lichaam. Als deze wordt aangeraakt, gestreeld, gelikt enzovoorts dan voelt dat heel lekker.

Voor de vrouw is de clitoris het meest gevoelige orgaan. De clitoris zit voor het grootste gedeelte verstopt in het lichaam. Wat je wel kunt zien is het topje van de clitoris.  Dat topje is ook het gevoeligste plekje bij de vrouw.

Voor mannen wordt tijdens ‘penis in vagina’ seks de eikel, hun gevoeligste plekje gestimuleerd, maar bij de vrouw wordt het topje van de clitoris daarmee niet gestimuleerd.*

* (Omdat de clitoris ook nog voor een groot deel verstopt zit in het lichaam is het voor sommige vrouwen wel mogelijk om via penetratie de clitoris te stimuleren, maar dit is een stuk lastiger (-en niet voor iedereen mogelijk) dan het stimuleren van het topje van de clitoris.)


Hoe kun je de clitoris dan stimuleren?

Door voorzichtig het knopje aan te raken, te likken of te strelen stimuleer je ook het gevoeligste plekje van de vrouw.

Als je bij seks alleen denkt aan ‘penis in vagina’ dan vergeet je eigenlijk wat voor vrouwen juist zo lekker is, namelijk stimulatie van de clitoris.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.