Consent

Wat is consent eigenlijk? 

Consent, je hoort het woord steeds vaker de laatste tijd, maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? 

Consent betekent letterlijk : Wederzijdse toestemming. Dit betekent dus dat beide betrokkenen instemmen (duidelijk Ja zeggen) op wat er gebeurd.
Dit lijkt logisch, maar gaat in het echte leven helaas nog wel eens mis. Dan denkt één van de personen dat de ander het leuk vindt of wil, terwijl dat achteraf niet zo bleek te zijn. 

Soms zeggen mensen, waarom moet het allemaal zo ingewikkeld, je kunt toch wel aanvoelen of iemand iets prettig vindt of niet?! Maar consent gaat niet over 'nee zeggen' het gaat over 'ja zeggen'. Als je weet wat je prettig vindt kun je makkelijker aangeven wat je wil. Dan onstaan er minder snel misverstanden over en hoef je ook niet van elkaar te raden of de ander het prettig vindt.  

In films en series zie je vrij weinig dat mensen bij elkaar checken of iedereen het ok vindt wat er gebeurt. Daar gaat seks bijna altijd 'vanzelf'. Maar goed, we weten allemaal dat films en series niet realistisch zijn. Een goed voorbeeld van een filmpje dat uitlegt wat consent is, is 'Consent is simpel als thee'. 

Klik op het plaatje om de video te bekijken --> 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.