De penis, enzo...

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 13:40

How's it hanging? 

Hieronder zie je een (zeker géén complete) weergave van de penis en overige organen die daar in de buurt liggen.  In de toelichting lees je over de functie ervan.

* Dysclaimer: de afbeeldingen zijn ter illustratie. Ik ben geen wetenschappelijk illustrator. De tekeningen zijn dus geen exacte wetenschappelijke weergave maar geven een beeld van hoe de lichaamsdelen er ongeveer uitzien. 

*afbeelding 1 

Toelichting bij afbeelding 1:

De anus (nr.2 op het plaatje) is een krachtige kringspier die de endeldarm (nr.1 op het plaatje) afsluit. Als we op de WC zitten ontspant de anus zich en kan ontlasting uit de endeldarm het lichaam verlaten. 

De endeldarm is in feite het laatste (12 centimeter lange) stukje van de dikke darm. Het schaambeen (nr. 3 op het plaatje) is een stuk bot dat aan de onderkant en voorkant van het bekken zit.

Toelichting bij afbeelding 2: 

Het zwellichaam (nr. 5 op het plaatje)  is een orgaan in de penis (nr. 4 op het plaatje)  dat zich kan vullen met bloed. Het zorgt ervoor dat de penis stijf wordt. 

* afbeelding 2 

* afbeelding 3 

Toelichting bij afbeelding 3: 

De eikel (nr.6 op het plaatje)  is het meest gevoelige lekkere plekje bij een jongen. De eikel  is het uiteinde van de penis. Eromheen zit de voorhuid (nr. 7 op het plaatje) , behalve wanneer je besneden bent. 

* afbeelding 4 : 

Toelichting bij afbeelding 5: 

In de balzak (nr. 8 op het plaatje)  liggen de teelballen en de bijballen. In de teelballen (nr. 10 op het plaatje) worden het mannelijke hormoon testosteron geproduceerd en de zaadcellen gemaakt. In de bijbal (nr. 9 op het plaatje) worden de rijpe zaadcellen verzameld tot de eerstvolgende zaadlozing. Deze worden door de zaadleiders (nr. 11 op het plaatje) vanuit de bijbal naar de prostaat (nr. 12 op het plaatje) vervoerd. Daar wordt er door de prostaat en de zaadblaasjes  (nr. 13 op het plaatje) het spermavocht geproduceerd. En dan vindt de zaadlozing plaats. 

* afbeelding 5 

*afbeelding 6

Toelichting bij afbeelding 6: 

Urine gaat van de urineleider (nr. 14 op het plaatje) naar de blaas (nr. 15 op het plaatje) , en van de blaas door de urinebuis (nr. 16 op het plaatje)  naar buiten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.