Seks enzo

Deze vriend heet ... 

Lees de tekst hieronder om de vragen bij opdracht 45 te kunnen beantwoorden. Je vormt dan met de letters bij het juiste antwoord de naam van deze vriend 😉

Penissen van porno acteurs zijn groter dan gemiddeld. Daar worden de acteurs op uitgekozen, omdat je dan goed kunt zien wat er gebeurt in het filmpje. De meeste mannen hebben dus kleinere penissen, maar dat betekent niet dat de seks dan minder lekker is.

Een parelketting

Een 'parelketting' ook wel 'corona divina' genoemd, bestaat uit kleine witte of huidkleurige bobbeltjes die boven op de rand van de eikel liggen.

Het is een volkomen normaal verschijnsel wat bij sommige mannen zichtbaar kan worden vanaf de puberteit. Het is géén geslachtsziekte of medische afwijking en is dus ook niet besmettelijk. Er is dus ook geen behandeling nodig en je hoeft je geen zorgen te maken.

Een rechte penis is zeldzaam. 

De erectie van de man kan werkelijk alle kanten op gaan. Een rechte penis is zeldzaam. En een kromme penis heeft ook niets met masturbatie te maken

Wat is een erectie?
Wanneer iemand met een penis seksueel opgewonden raakt en de penis hard wordt, dan wordt dit een erectie genoemd.

Wat is ejaculeren? 
Ejaculeren is hetzelfde als spuiten of een zaadlozing krijgen. Wanneer een jongen klaarkomt, komt er sperma uit zijn penis. Dit gebeurt meestal in een paar korte stoten en duurt een paar seconden. Het sperma komt dan uit de plasbuis. 


Het 'maagdenvlies' 

Lees de tekst om opdracht 46 te kunnen aanvullen. 

Het maagdenvlies bestaat niet, het is namelijk geen vlies, en het heeft niets met maagdelijkheid te maken.
Een ander (beter) woord voor maagdenvlies is ‘hymen’. Je kunt je hymen niet breken door het gebruik van een tampon, seks of een toy! En een sekspartner kan dus ook niet voelen of iemand wel of geen ‘maagdenvlies’ heeft.

Er zijn heel veel soorten hymen, er zijn vrouwen die geboren worden zonder hymen, anderen hebben een hymen met kleine gaatjes erin, of er juist één die toch de hele vagina bedekt.
Bij sommige vrouwen verdwijnt het hymen in de puberteit, maar er zijn ook vrouwen bij wie het hymen zelfs nog in tact is nadat zij kinderen hebben gekregen. Of je hymen nog in tact is, is dan ook geen enkel bewijs dat je nog maagd bent.


Besnijdenis 

Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) is ongeveer 30% van alle mannen boven de 15 jaar wereldwijd besneden. De cijfers verschillen sterk per nationaliteit en religie. Joodse en Islamitische mannen bijvoorbeeld, zijn bijna allemaal besneden. Soms is er een medische reden om te besnijden, en soms wordt er om hygiënische redenen voor gekozen.

Vrouwenbesnijdenis.
Bij vrouwenbesnijdenis is het een ander verhaal. Dit is een ingreep aan de uitwendige geslachtsorganen bij meisjes en vrouwen ZONDER medische noodzaak. Dat betekent dus dat moedwillig, zonder goede reden, vrouwen worden verminkt, met ernstige gezondheidsklachten en kans op shock of zelfs overlijden tot gevolg. De clitoris en/ of schaamlippen worden dan geheel of gedeeltelijk verwijderd. Daarnaast gebeurt de ingreep vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Dus niet in een steriel ziekenhuis met een verdoving, maar buiten op een steen met oud gebruikt mesje. Het is verboden in Nederland, maar helaas is vrouwenbesnijdenis nog altijd een traditie in 28 Afrikaanse landen.


10 redenen waarom masturberen gezond is

Noteer ze bij opdracht 48 in Tadoeboek 

Reden 1. Het is goed voor je hart.
Een orgasme zorgt namelijk voor een snellere hartslag, waardoor je bloed sneller gaat pompen. Dat is goed voor je hart en zo heb je minder kans op suikerziekte en gewichtstoename.

Reden 2:
Minder kans op stress en op lange termijn minder risico op een depressie. Masturbatie helpt om lichaam en geest te ontspannen. Er komen endorfines vrij die je ontspannen en je lichaam en geest ontstressen.

Reden 3. Beter slapen.
Orgasmes zorgen ervoor dat we relaxen. De endorfines en oxytocine die vrij komen zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

Reden 4.
Het geeft je immuunsysteem een boost. Net als kippensoep en vitamine C kan masturberen een oplossing zijn als je je grieperig voelt. Er komt een klein beetje cortisol vrij bij ieder orgasme, en dat is goed voor je immuunsysteem.

5. Het is goed voor je bekkenbodemspieren. En daarmee verkleint het de kans op incontinentie.

6. Het verkleint de kans op ontstekingen aan de urinewegen bij vrouwen. Masturberen verkleint de kans op blaasontstekingen en schimmelinfecties.

7. Het maakt je zelfverzekerder.
Dankzij het prikkelen van je gevoelige plekjes zal je uitvinden wat je lekker vindt en wat je het meeste genot oplevert. Je leert je lichaam beter kennen en daardoor voel je je zekerder. Je moet het zien als een vorm van self love.

8. Het maakt de seks beter.
Je kunt beter bij je partner aangeven wat je lekker vindt en wat je opwindt. Als je zelf niet weet wat je lekker vindt in bed, hoe moet een ander dat dan weten? 

9. Het is veilig.
Je loopt er geen S.O.A. (= Seksueel Overdraagbare Aandoening) of zwangerschap door op.

10. Het is gratis!