Verliefdheid & Relaties

Liefdesrelaties in alle soorten en maten. Lees de tekst over relaties hieronder en maak de combineer oefening bij opdracht 12 in Tadoeboek.

Liefdes relaties heb je in verschillende vormen. Meestal denken we bij een liefdesrelatie aan het huwelijk. Twee mensen die hun leven voor altijd willen delen. In voor- en tegenspoed, tot de dood hun scheidt. Zo’n huwelijksgelofte kan natuurlijk heel mooi zijn, maar is niet de enige vorm van liefdesrelatie. Hieronder lees je over een aantal verschillende relatievormen, wellicht bestaan er nog veel meer dan de paar hier beschreven.

LAT relatie:
LAT staat voor Living Apart Together, oftewel ‘samen gescheiden wonen’. Soms leren mensen elkaar pas kennen als ze al een leven hebben opgebouwd op een plek waar ze graag willen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat hun werk en vrienden daar in de buurt zijn, of hun kinderen daar naar school gaan. In dat geval kunnen ze ervoor kiezen om ieder in hun eigen huis te blijven wonen, maar wel samen te zijn.

Lange afstandsrelatie:
Bij een lange afstandsrelatie wonen de partners beiden in andere steden of landen, waardoor ze elkaar weinig of niet zien. Deze partners spreken elkaar vooral via telefoon of computer.

Platonische relatie:
De personen binnen de relatie hebben geen seks met elkaar.

Monogame relatie:
dit is de meest ‘bekende’ vorm van een relatie, want bij een monogame relatie kiezen twee partners uitsluitend voor elkaar. Je hebt dan alleen seks met je vaste partner, en die partner doet het ook alleen met jou.

Polyamoureuze relatie:
Beide partners geven elkaar de ruimte om ook te daten en verliefd te worden op een ander. Je hebt meerdere relaties met meerdere mensen. Dit vinden beide partners ok, ze doen dat niet stiekem.