Wellust van Elise van Alderen

Ik kreeg dit fantastische boek ‘Wellust’ van Elise van Alderen.
Dit boek behandeld alles dat te maken heeft met seksueel genot bij vrouwen.

Goede eerste indruk! 

Toen ik alleen al het boek open sloeg werd ik enthousiast. Aan de binnenkant van de kaft staat een uitgebreide anatomische weergave van de vulva, de clitoris, de vagina en de bekkenbodemspieren. En een boek dat zo goed begint, moet ik wel verder lezen natuurlijk!

Ik heb me zelf de laatste jaren behoorlijk goed verdiept in alles dat te maken heeft met seks, seksuele opvoeding, de clitoris en de orgasmekloof. Dus ik verwachtte niet veel nieuwe informatie te lezen, maar ik was blij verrast. Dit boek staat bomvol interessante feiten en leuke weetjes.

Elise is echt de geschiedenis ingedoken, weet over alle details het fijne te vertellen, en deelt op luchtige wijze met de lezer alles over de seksuele autonomie, opwinding, intimiteit en seks.

Haar hoofdstukken lezen lekker weg. Het meest interessante deel vond ik het  hoofdstuk met de mythes. Helaas groeien we op met veel onwaarheden over seks en het vrouwelijk lichaam. Zoals, ‘het orgasme van de vrouw heeft geen nut’, of ‘een vrouw heeft van nature minder zin in seks’. Elise legt in dat hoofdstuk niet alleen uit waarom deze mythes niet kloppen, ze legt ook uit hoe die verkeerde informatie er door de jaren heen bij ons is in geslopen.

En er zitten ook allerlei oefeningen in dit boek, bijvoorbeeld om je lichaam te verkennen of om emotionele intimiteit te creëren. Maar je leert ook hoe seksuele intimiteit te creëren, door de verschillende oefeningen uit te proberen.

Zowel door gebrek aan kennis als mythes, objectificatie en ontbrekende of zelfs negatieve seksuele ervaringen dragen eraan bij dat vrouwen veel minder seksueel genot ervaren dan ze zouden kunnen, en dat ze niet hun volledige potentieel benutten.

Er zijn vele redenen waarom vrouwen veel minder seksueel genot ervaren dan ze zouden kunnen. Het is eeuwig zonde dat we niet ons volledige seksuele potentieel benutten. Gebrek aan kennis, objectificatie en ontbrekende of zelfs negatieve seksuele ervaringen dragen hieraan bij.

Maar Elise’s boodschap in het slothoofdstuk is heel mooi ‘Er is niet mis met vrouwen, maar wel met de wereld waarin we leven.
Vrouwen hebben nooit de vrijheid en de mogelijkheid gekregen hun seksualiteit te ontdekken en hun eigen verlangens vorm te geven. Haar boek wapent je met de juiste kennis en informatie, en geeft je de tools om jezelf te bevrijden.

 Bevrijden van hoe je je zou horen te gedragen, van hoe je eruit zou moeten zien en van wat je zou moeten doen. Zodat je meer, en bewuster van seks leert genieten.

Een absolute ‘must-read’ voor iedere vrouw.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.