Ik mocht de Damn Honeys interviewen!!

Ik ben al een tijd enorm fan van Damn Honey het boek en Damn Honey de podcast. Ik wilde erg graag het boek Damn Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen bij ons op school introduceren voor het leesblok in leerjaar 2. (leerlingen lezen dan een blok in stilte, ter bevordering van de leesvaardigheid) Ik dacht als ik hier nou een leuke werkvorm bij bedenk ter introductie, dan weet ik zeker dat er veel leerlingen zouden zijn die het pamflet graag zouden willen lezen. 

Maar toen ontdekte ik dat de dames zelfs met een nieuwe variant bezig waren, en dat "Yes,baby" in de maak was. Een boek speciaal voor middelbare scholieren over 'Alles wat je wilt weten als je jong bent, maar waar niet echt over gepraat wordt'. Ik mailde naar Blossom Books en vroeg of ik de lesbrief hierbij mocht schrijven. Ik had al zoveel leuke ideeën. En ik had geluk! Ik mocht niet alleen de lesbrief schrijven, de dames konden ook nog eens hun nieuwe boek bij mij op school komen promoten!! 

Het was fantastisch! Leerlingen konden met ze op de foto en bij de dames langs voor een handtekening of selfie. En ze kwamen bij mij in de klas waar de leerlingen ze alles mochten vragen over seks, liefde, gay zijn, feminisme hun nieuwste boek en nog veel meer... 

Als klap op de vuurpijl mocht ik ze nog interviewen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.