Yes baby! - Van Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Natuurlijk moest in mijn eerste 'Stuff I love' rubriek iets van de Damn Honeys aan bod komen. Ik ben enorm fan van het werk van Marie Lotte en Nydia. 

 

Dus toen ik hoorde dat 'Yes, baby' in de maak was wist ik al meteen, hoe vet zou het zijn als ik hier leuke werkvormen voor in de les bij zou maken. Ik nam contact op met hun uitgeverij Blossom Books en vroeg of ik de lesbrief bij 'Yes, baby' mocht schrijven. En dat mocht!! 

Het boek Yes,baby gaat over alles wat je wilt weten als je jong bent, maar waar niet echt over gepraat wordt. 

Het gaat over zweet, lichaamshaar, kleding, menstruatie, borsten en seks. En deze onderworpen worden eerlijk en open besproken, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Het is zo toegankelijk en leest zo lekker weg. Perfect voor iedere puber. Bij haast ieder hoofdstuk dacht ik wel, ik wou dat ik dit boek had gelezen toen ik zelf nog puber was. Dat had me een hoop tienerleed en onzekerheid kunnen besparen. Ik kon dus ook helemaal losgaan op de lesbrief. Ik ben erg tevreden met het resultaat. De lesbrief bevat een individuele verwerkingsopdracht en spreekkaartjes met interessante stellingen en gespreksonderwerpen die je helpen om op een laagdrempelige manier de onderwerpen uit het boek met de klas te bespreken. 

 

Voor iedere puber is dit boek een 'must-read'! Bij ons op school krijgt het een plek in het curriculum, en ik hoop dat meerdere scholen ons voorbeeld zullen volgen.

Je vindt de hele lesbrief hier op de site van Blossombooks 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.