Nieuwe online sexed

Ik had al een tijd de ambitie om lesmateriaal te ontwikkelen en lessen seksuele vorming te maken voor de mentorles. Als mentor van de tweede klas zag ik genoeg leuke gespreks-  onderwerpen die we konden koppelen aan de lessen Mens en Natuur binnen het thema 'voortplanting en seksualiteit'. Mijn inziens kan seksuele vorming wel wat positiever én inclusiever én diverser. 

Ik had verschillende werkvormen gemaakt die we tijdens mentoruur zouden gaan testen. Maar toen Corona de kop op stak waren er eerst even helemaal géén lessen meer, en toen slechts mondjesmaat. Gelukkig kon ik vorig jaar nog wel mijn materiaal testen. Deze heb ik aangeboden in de vorm van workshops aan de derde klas leerlingen. Deze workshops waren énorm leuk en leerzaam (voor zowel mij, om de pilot te kunnen draaien, als voor de leerlingen). Ook nu ziet het er naar uit dat de mentorlessen nog niet 'regelmatig' live op school zullen plaatsvinden. Daarom heb ik besloten om het materiaal online te gooien.

Via Instagram gaan we stories posten met sexed voor de leerlingen. Door quiz/poll en vraagstickers proberen we toch nog wat van de sexed onderwerpen onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Ben je benieuwd? Je kunt alvast wat verschillende onderwerpen terugvinden onder 'Sexeducation blog' op deze site.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.