Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes

Mijn dochter Amélie houdt het boek open bij het verhaal van Ellen Laan

Hier zie je mijn rebelse meisje met het fantastische boek 'Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes'! 

Vanaf nu is het onbeperkt tijdrekken voor het slapen gaan, want: "Vooruit, ok, we lezen er nóg één!" Omdat alle verhalen zo tof zijn, alle tekeningen zo mooi en alle vrouwen zo inspirerend.

Er bestond al eerder een 'Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes' , maar dit was een vertaling van 'Good Night Stories for Rebel Girls'. Een tweedelige serie vol met internationale 'kick-ass women'. De versie die op 8 maart is uitgebracht door uitgeverij Rose stories is er één met maar liefst 100 verhalen van bijzondere Nederlandse vrouwen.  

Zoveel heldinnen...

Het is natuurlijk niet te doen om alle 100 heldinnen hier te benoemen, maar ik wil er toch een aantal uitlichten, waarvan ik erg blij was dat ze in dit boek stonden. 

Noraly Beyer, mijn favoriete nieuwslezer aller tijden! Anouk Teeuwe, Khadija Arib, Nikki de Jager, Sunny Bergman, Naomi Pieter -was ook één van de favorieten van mijn dochter, en ze vindt haar haren ook zo cool ;) - Sioejeng Tsao, de kunstenares en activiste die niet alleen zelf in het boek stond, maar ook aan het boek heeft bijgedragen met twee portretten. En natuurlijk Ellen Laan, 'De Godmother van de Nederlandse seksuologie' en grondlegger van de stichting SWN. 

 

 

Women support women! 

Naast dat het heel leuk en
inspirerend is om een boek te lezen vol met vrouwelijke rolmodellen is het ook nog eens gekoppeld aan een aantal goede doelen.

 

Want voor elk verkocht boek van de eerste druk doneren ze 1 euro aan een organisatie die zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland. (De stichtingen waaraan ze doneren zijn: WOMEN Inc, Plan International Nederland, De Bovengrondse, S.P.E.A.K. en Stem op een Vrouw).  Dus dit is echt een ultiem voorbeeld van 'Women support women'!! En mocht ik je nog niet genoeg overtuigd hebben om dit boek te kopen, dan hier nog een laatste reden. Dit is tot nu toe het meest inclusieve kinderboek 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.