Waarom heet een tongzoen een French Kiss?

Gepubliceerd op 11 november 2021 om 10:30

Een tongzoen is een erotische kus waarbij de kussenden elkaar met geopende mond kussen, zodat de tongen elkaar kunnen raken. Maar waarom noemen we een tongzoen ook wel en ‘French Kiss’? 

De Amerikaanse soldaten gebruikten voor het eerst de uitdrukking French Kiss. Na de eerste wereld oorlog waren de Fransen blij dat ze bevrijd waren en dus zoenden ze elkaar veel. 

De Amerikanen die dat zagen waren een beetje gechoqueerd door de Franse manier van zoenen. Dus gaven ze een naam aan die bizarre zoen: the French Kiss. 

French kiss facts: 

*Toch zijn de Fransen niet de uitvinders van de French Kiss. Want de tongzoen bestond al in de Romeinse cultuur aan sinds het einde van de 5e eeuw. Dus de Romeinen hebben de Fransen geïnspireerd. 

* Tongzoenen is iets typisch menselijks: alleen onze soort doet het. 

*In maar  liefst 90% van de ons bekende culturen is het tongzoenen gebruikelijk.

* Tijdens het tongzoenen wordt je in korte tijd blootgesteld aan een gigantische hoeveelheid bacteriën. Namelijk zo’n 80 miljoen gedurende 10 seconden. 

 

Galocher 

Wist je dat de Fransen tot 2014 officieel zelf niet eens een benaming hadden voor tongzoenen? Pas in de Petit Robert (=het dikste woordenboek van Frankrijk) van 2014 is voor het eerst het werkwoord ‘galocher’ opgenomen. 

Voor die tijd beschreven ze tongzoenen eigenlijk met varianten zoals ‘langdurig in de mond zoenen’ maar hadden ze er nog niet echt 1 werkwoord voor. Het woord ‘galocher’ werd al wel lange tijd gebruikt als straattaal, maar is dus ook in 2014 officieel in het woordenboek opgenomen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.