Boob facts

Borsten en tepels, hieronder vind je wat boob facts:

Waarom hebben mannen eigenlijk tepels?
Foetussen beginnen vrouwelijk, pas na 6 weken wordt testosteron aangemaakt en ontstaat er een geslachtsverschil. Dus omdat alle mannen dus in hun prille leven gestart zijn als vrouw hebben ze dus ook nog tepels.

Waarom worden afbeeldingen van vrouwentepels van Instagram verwijderd, en van mannentepels niet?

Vrouwenlichamen worden door de samenleving geseksualiseerd. En op dat idee is het Instagram algoritme ook gebaseerd. Door deze seksistische tweedeling worden foto’s van tepels van het Instagram verwijderd wanneer ze van een vrouw zijn. Maar zijn de tepels op de foto van een man dan blijft de foto gewoon staan.

 

Hoe groter hoe meer melk?

Het hebben van grote of kleine borsten heeft geen invloed op de hoeveelheid melk die je kunt produceren. Want grote borsten bevatten namelijk niet meer melkklieren. De hoeveelheid melk die je produceert is afhankelijk van de drinkbehoefte van je baby en de opslagcapaciteit van je melkklieren. Als je baby meer melk drinkt, maakt de borst dus ook meer melk aan.

En mensen zijn de enige soort waarbij de borsten permanent vergroot zijn. Bij de andere diersoorten dienen borsten om te zogen en verdwijnen ze (zo goed als) de zoogperiode voorbij is.

Beha en maat

Linkerborsten zijn over het algemeen groter dan rechterborsten. Aannemelijk is dat dit komt omdat deze borst dichter bij het hart zit en er dus ook meer bloed doorheen gepompt wordt.

Borsten groeien nadat een vrouw voor het eerst ongesteld is geworden, nog zo’n 2 tot 4 jaar door

De allereerste beha zoals wij die kennen werd gemaakt op 3 november 1914. US Patent and Trademark Office gaf toen Mary Phelps Jacobs patent om haar brassières te maken. Maar in de Romeinse tijd droegen vrouwen al doeken om hun borsten te ondersteunen en op hun plek te houden.

Een goede beha is belangrijk om rugpijn of nekklachten te voorkomen. Maar volgens de Breast Health Foundation draagt zo’n 80% van de vrouwen de verkeerde maat beha. Daarom is het verstandig om je maat goed te laten opmeten in een lingerie zaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.