Damn Honey

Naar aanleiding van Nationale complimentendag wil ik graag een aantal van mijn favoriete feministen in het zonnetje zetten.

Vandaag is het de beurt aan @marielotte en @nydiavanvoorthuizen van het feministische boek, podcast en platform Damn, Honey.

Ergens in de zomer van 2019 toen ik casual door de bieb van van Leidsche Rijn liep te slenteren, op zoek naar wat prettig leesvoer voor de zomervakantie stuitte ik op de kleurrijke cover van het boekje ‘Damn, Honey’. De fijne illustratie (getekend door @mignonnus leerde ik later) trok mijn aandacht en de ondertitel “Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt.” maakte dat ik dit boekje wel moest lenen!

En het was life changing! Bij eigenlijk alles wat erin stond dacht ik: Hè heh! Eindelijk!!

Waarom heb ik dit boekje niet kunnen lezen toen ik zelf puber was? Damn, Honey is namelijk een pamflat over onder andere body positivity, catcalling, masturberen, seks, grensoverschrijdend gedrag en nog veel meer. Het las zo lekker weg, ik vond het jammer dat ik het zo snel uit had.

Maar gelukkig bleef het niet bij alleen dit dunne pamflet want ze hebben ook een podcast. Hierin spreken ze samen met interessante gasten over alle shit waar je als vrouw van tegenwoordig moet dealen.

Als echte fan was ik ook bij het feest voor de boeklancering van hun 2e boek in Sexyland waar ik Marie Lotte en Nydia voor het eerst ontmoette. Maar ze zijn zelfs bij mij op school geweest!

Want het liefst laat ik zoveel mogelijk leerlingen hun boeken lezen. Ik was dan ook zo blij dat ze een nieuw pamflat uitbrachtten ‘Yes Baby!’, dat speciaal voor scholieren was geschreven. Ik nam contact op met hun uitgeverij Blossom books en vroeg of ik de lesbrief erbij mocht maken. Dat mocht, en de Damn Honeys kwamen zelfs bij ons langs op school om een gastles te geven en hun boeken te signeren.

Het vervolg op ‘Yes, Baby’  Queer Baby genaamd, dat gaat over anything queer hebben we uitgedeeld aan al onze GSA leden bij ons op school. Want dat is ook weer zo’n fijn boek geworden.

En dan heb ik het nog niet eens over ‘Damn Horny’ gehad. Dat hebben deze dames ook uitgebracht en is veruit het meest inclusieve sekspositieve boek vol hete verhalen dat ik ooit heb gelezen.

Mocht je nog nooit van de Damn Honeys hebben gehoord, ga ze dan volgen, luister hun podcast en lees hun boeken. Of niet, zelf weten, maar… daar ga je geen spijt van krijgen!  Ze hebben me enorm geïnspireerd en ik heb zo veel van deze fantastische feministen geleerd.

Op deze website vind je ook een recensie van hun boek ‘Yes baby’ en kun je het interview beluisteren dat ik met ze hield toen ze bij me op bezoek waren op het Amadeus lyceum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.