Complimenten dag

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 10:00

 “La Journée mondiale des Compliments” of ‘Día Mundial del Cumplido’, weet jij wat dit inhoudt ?

Het is een dag die in 2003 door Hans Poortvliet in Nederland in het leven is geroepen namelijk ‘Nationale complimentendag’!

Maar inmiddels wordt deze dag op nog veel meer plekken in de wereld omarmt, en dat is niet zo gek, want mensen kunnen wel wat positiviteit gebruiken!

Complimenten zorgen voor een positief gevoel, ze bevorderen de prestaties en maken leren en werken gemakkelijker en leuker. Ik probeer hier ook vaak rekening mee te houden in mijn werk als docent. Want leerlingen presteren ook beter wanneer ze zich ‘gezien’ voelen en je hun werk en inspanning kunt waarderen.

Het mooiste compliment dat je kunt geven is aandacht, dus ga iemand die je waardeert nu geen cadeautjes geven, maar doe het met woorden. Dan is het gratis en kan iedereen er aan meedoen. De voorraad is oneindig en het effect onbetaalbaar.

In het kader van nationale complimentendag heb ik over een compliment nagedacht voor een aantal van mijn favoriete feministen die ik ook volg op Instagram. Daarom zet ik deze week iedere dag één van mijn favoriete feministen in het zonnetje.

Wie wil jij vandaag een compliment geven?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.